fizyoterapi, pilates, fizik tedavi, esenyurt fizyoterapi, esenyurt pilates, aletli pilates, reformer pilates, manuel terapi, mezoterapi, kuru iğne

 ESENYURT FİZYOTERAPİ 

Hemen her yaştan birey fizik tedaviden yararlanabilir ve çeşitli sağlık problemlerini tedavi edebilir. Bireyin günlük işlerini yapmasını güç hale getiren bir travması, yaralanması veya hastalığı varsa doktoru bu tür tedaviyi önerebilir. Fizyoterapi temelde bireyin hissettiği ağrıyı hafifletmeye ve daha iyi çalışmasına, hareket etmesine ve yaşamasına yardımcı olmayı amaçlayan bakımdır. Fizyoterapi yeni yeteneklerin geliştirilmesini sağlayabileceği gibi çeşitli nedenlerden dolayı kaybedilen yeteneklerin de yeni duruma uyumunu sağlama konusunda bireye yardımcı olur.


Sırt ağrısı, sinir bozucu baş ağrıları ve hatta diyabetin kontrol altına alınmasına yardımcı olmak söz konusu olduğunda akla ilk gelen şey fizik tedavi değildir ama muhtemelen öyle olmalıdır. Fizik tedavi, sadece şiddetli ağrılar ya da bir kaza veya yaralanma sonrası için değildir. Fizik tedavi, düşmeden eklem değişimine ya da kronik omuz ağrısına kadar tüm sağlık uygulamalarında hareketi teşvik eder. Fizik tedavi, yapmaktan hoşlanılan aktivitelerden keyif alma becerisini geliştirmek için de kullanılabilir.


İşte fizyoterapiye gitmek için 5 neden!
   

   1)Hareketliliği, dengeyi ve gücü geliştirir. Fizyoterapistler devamlı hareket etme taraftarıdır. İşlerinin bir parçası da hastalara insan vücudundaki neden-sonuç ilişkisini öğretmektir. Diz ağrısı kalçaları güçlendirme ihtiyacının bir sonucu olabilirken, karpal tünel ve boyun ağrısı çok fazla yazmanın ve mesajlaşmanın bir sonucu olabilir. Fizik tedavi, günlük aktivitelerde nasıl hareket edildiğini ayarlamaya ve egzersiz yaparken formu geliştirmeye yardımcı olabilir. Fizik tedavi konusunda proaktif olmak ve vücut mekaniklerine dikkat etmek önemlidir. İyi bir fizyoterapist, vücudun neden belirli bir şekilde tepki verdiğini açıklamaya yardımcı olacak ve bunu ele almak ve düzeltmek için hastayla birlikte çalışacaktır.


  2)Ameliyattan kaçınmayı sağlar. Ameliyat bazen kaçınılmaz olsa da ameliyat öncesi fizyoterapi iyileşme süresini kolaylaştırmaya yardımcı olabilir ve ameliyat sonrası için daha iyi bir sonuç sağlayabilir. Bazı hastalar fizyoterapiye gittikten sonra hareketlerinde o kadar artış ve ağrılarında o kadar azalma görürler ki ameliyattan tamamen vazgeçebilirler.
 

  3)Yaralanmaları önler. Sakatlanılmadığı sürece hiç fizyoterapiste gitmeme ihtimali yüksektir ancak fizyoterapiyi bir tür önleyici bakım olarak ele almak iyi bir fikirdir. Kişi rekabetçi bir spor avantajına sahip olmak veya duruşu üzerinde çalışmak istiyor olabilir. İyi bir fizyoterapist aktivite kişinin aktivite seviyesini öğrenecek ve hareket söz konusu olduğunda nasıl daha bilinçli olacağı da dahil olmak üzere ona yaralanmaları önlemek için neler yapılabileceğini öğretecektir.
   


  4)Yaşlanmayı yönetmeye yardımcı olur. Yaşlandıkça kas kütlesi ve gücü kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız, bu da kendi vücut ağırlığımızı dengelememizi zorlaştırır. Fizyoterapi eklem ağrısı, artritik ağrı ve osteoartrit sorunlarının ele alınmasına yardımcı olabilir. Yaşlanan yetişkinlerin günlük aktiviteler için modifikasyonlar ve ayarlamalar yapmayı öğrenmeleri de önemlidir (sandalyeden kalkmak veya merdivenlerden inip çıkmak gibi). Fizyoterapi, güvenle hareket etmeye ve yaşlandıkça düşme ve yaralanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
 

    5)Bir hastalığı veya durumu kontrol etmeye yardımcı olur. Fizik tedavi, rehabilitasyon merkezlerinin çok ötesine uzanır. Bazı fizyoterapistler kalp, akciğer veya kilo ile ilgili rahatsızlıkları olan kişilere yardımcı olmak üzere eğitilmiştir veya pelvik taban ağrısı ve işlev bozukluğunun tedavisinde uzmanlaşmıştır. Örneğin tip 2 diyabetli kişiler, fiziksel kondisyonun hareket yoluyla kilo kaybına yardımcı olması, ilaç ihtiyacını azaltması ve kalp hastalığı ve felç riskini azaltması nedeniyle fizik tedaviden faydalanabilir. Fizik tedavinin odaklandığı bir diğer alan da Parkinson hastalığı ve multipl skleroz gibi nörolojik durumların yönetilmesine yardımcı olmaktır. Fizik tedavi söz konusu olduğunda, hareket ilaçtır ve bazen bir hastalık teşhisi konulduktan sonra reçete edilen en kötü ilaç yatak istirahatidir.

TEDAVİ EDİLEBİLEN HASTALIKLAR

Mobirise Website Builder

ELEKTRO TERAPİ

Mobirise Website Builder

LENF ÖDEM TERAPİSİ

Mobirise Website Builder

MANUEL TERAPİ

Mobirise Website Builder

VARİS / ÇATLAK TEDAVİSİ

Mobirise Website Builder

KUPA/HACAMAT 

Mobirise Website Builder

MEZOTERAPİ 

Mobirise Website Builder

KIRMIZI IŞIK TERAPİSİ

Mobirise Website Builder

KURU İĞNE TEDAVİSİ

Mobirise Website Builder

KİNEZYO BANTLAMA

Mobirise Website Builder

DERİN DOKU TERAPİSİ

Mobirise Website Builder

DUYU BÜTÜNLEME  

Mobirise Website Builder

UZAY TERAPİSİ 

Mobirise Website Builder

GERİATRİK REHABİLİTASYON 

Mobirise Website Builder

KADIN SAĞLIĞI TERAPİSİ 

İletişim

Bize Ulaşın
  • Telefon :0551 995 30 34
  • WhatsApp:0551 995 30 34
  • Email:elifbacikceran@gmail.com

  • Adres : Bağlarçeşme mah. Doğan Araslı Bulvarı no:165 Demir Park Plaza k:2 D:39/41
  • Esenyurt/ İstanbul
  • ( N merkez AVM karşısı )
  • Çalışma Saatleri :
  • Haftanın her günü 08:00 / 20:00

Drag and Drop Website Builder